Română (România)English (United Kingdom)

Ervax

Mai aproape de tine...

Cursul valutar

Opinia ta

Cum preferati sa cumparati o asiguarare?:
 

Parteneri

 

Carte Verde

Email Imprimare PDF
Share

Cartea Verde este o asigurare de răspundere civilă de reparare a Daunelor pricinuite de Dumneavoastră altor persoane în momentul utilizării autovehiculului peste hotarele republicii. Ea este de fapt echivalentul asigurării obligatorii de răspundere civilă auto existentă în ţara străină pe care o vizitaţi.

Certificatul „Carte Verde" Vă foloseşte doar atunci când sunteţi vinovat de producerea unui accident rutier care a cauzat vătămări corporale (aţi rănit persoane) sau pagube materiale (aţi lovit alte maşini, clădiri, diverse obiecte, utilaje sau echipamente de drum).

Cartea Verde pe care o primiți constă din două file: un original (de culoare verde), însoţit de un duplicat (de culoare albă). În caz de accident, veţi da părţii vătămate sau agentului de poliţie numai duplicatul sau o fotocopie semnată de poliție. Cereți întotdeauna restituirea originalul Cărții verzi!

Nu uitați de Certificatele de constatare amiabilă pe care le primiți în mod obligatoriu de la agentul sau brokerul de asigurare. În caz de accident, ele folosesc la descrirea circumstanțelor accidentului și la stabilirea persoanei vinovate.

Teritoriul de valabilitate

Valabilitatea Cărții Verzi depinde de zona geografică pentru care este emisă. Asigurătorii din R.Moldova emit Carte Verde pentru trei zone geografice distincte:

Zona I: Ucraina şi Belarus

Zona II: Ucraina, Belarus şi Rusia

Zona III: Toate statele care au aderat la Sistemul Carte Verde

Prima de asigurare

Mărimea primei de asigurare depinde de zona geografică pentru care se emite, felul autovehiculului (marfă/persoane, perioada asigurării, tonaj, număr persoane transportate).


 
© Broker de Asigurare-Reasigurare ERVAX Grup SRL
Adresa: bd.Cuza Voda 5/1 of. 318, Chisinau, MD-2060 Tel/Fax: +373 22 110 877GSM: +373 69 154 708
E-mail: ervax.md@gmail.com